Returer och byten


Retur

Har du beställt fel storlek eller vill returnera en produkt?

Vi följer distanslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning meddela oss via kundtjänst. Följ sedan nedanstående instruktioner. Artikeln ska returneras väl emballerad, i nyskick och i originalförpackning. 

Så här returerar du en eller flera varor
  • Meddela oss på mailen att du kommer returnera en eller flera varor så mailar vi dig en returavisering. 
  • Packa dina produkter i orginalförpackningen, inkl returaviseringen, och förslut noggrant.
  • Skriv rätt returadress på utsidan och posta paketet på närmsta Postnordservice. Returadressen hittar du här.

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Läs mer om detta under "reklamation". Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning eller skicka tillbaka produkten till dig. Du kommer då debiteras 129 kronor i frakt- och hanteringsavgift. 

Viktigt om returer  
  • Vid byte står vi för den nya fraktkostnaden, men du för returavgiften. 
  • Returen måste göras max 14 dagar efter att du fått hem dina varor.
  • Returen måste vara i nyskick när den kommer tillbaka till oss.
Reklamation

Vi lämnar ett års garanti på material- och fabrikationsfel på våra produkter. Vid reklamation måste vår kundtjänst kontaktas innan artiklarna skickas tillbaka, annars går de i retur till avsändaren. Vid godkänd reklamation ersätts du med en ny artikel eller artikelns värde samt ev. avgifter för returfrakten. Om du har problem med en artikel och är osäker kring garantin, kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig. 

  • Garantin omfattar material eller fabrikationsfel som uppstår ett år efter försäljningsdatumet.
  • Garantin omfattar EJ slitage som uppstår vid normal användning eller skada genom olyckshändelse.
Återbetalning 

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaden.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket.